Drie redenen waarom je moet gaan voor elementenbanken

Als je een bank gaat uitzoeken dan heb je veel verschillende keuzemogelijkheden. Niet alleen kleuren, stoffen en modellen maar ook vormgeving en design. Modulaire banken, ook wel elementenbanken genoemd, zijn banken die wendbaar zijn, je raakt er nooit op uitgekeken en je kan ontelbaar veel stoffen en kleuren combineren. Het meest fijne aan dit type bank is dat je alle elementen los van elkaar kan plaatsen. Je zit dus nooit aan één opstelling vast. Ook staan de banken op pootjes waardoor je ze eenvoudig kan verplaatsen en je woonkamer elke dag kan veranderen. 

De wendbaarheid van elementenbanken zijn een grote plus

Je zal vast niet elke dag je woonkameropstelling veranderen, maar dat het kan is best prettig. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je veel visite hebt en niet allemaal op één rij wil zitten, terwijl je later op de avond met je gezin lekker op één grote bank een film wil kijken. Hoe makkelijk is het dan als je de elementen kan verschuiven zoals ze op dat moment voor jou werken? De ene keer kan je ze zo neerzetten dat iedereen een eigen plek heeft, en de andere keer maak je er een knusse filmopstelling van. 

Vaak zitten bij elementenbanken ook een losse hocker die je aan kan schuiven zonder een leuning. Je kan deze ook gebruiken als poef, als extra element maar ook als bijvoorbeeld salontafel. Gebruik een groot dienblad voor de stevigheid, maar een extra salontafel is eigenlijk overbodig. En ook de hocker kan je eindeloos verplaatsen. 

Raak nooit uitgekeken op je woonkamer met elementenbanken

Het anders indelen van je woonkamer is niet iets wat je dagelijks doet, maar toch kan het fijn zijn om dit met de jaargetijden mee te veranderen. Zo kan het zijn dat er in de zomer een andere opstelling fijner werkt in jouw gezin dan in de winter. Met een elementenbank kan je eenvoudig je opstelling veranderen wanneer je wilt. Met de losse elementen maak je eenvoudig een L-bank met de ene keer de hoek rechts maar het andere moment links. Je kan zo de bank bijvoorbeeld in de winter meer richting de kachel richten voor de warmte en in de zomer juist van het warme raam af. Als je ook je accessoires mee veranderd met je inrichting kan je meerdere keren per jaar een hele nieuwe woonkamer hebben. 

Ga voor verschillende kleuren 

Ga je een elementenbank uitzoeken? Kijk dan bij elementenbanken met verschillende kleuren en eventueel verschillende stoffen. Het grote voordeel daarvan is dat je in je woonkamer nog meer kan afwisselen dan als je kiest voor één kleur of stof. Het is natuurlijk allemaal afhankelijk van je interieur en jouw wensen, maar het gebruik van verschillende kleuren en stoffen zorgt voor een speels effect. 

Elementenbanken zijn om drie redenen dus een goede reden: je raakt nooit uit gekeken op je woonkamer, de wendbaarheid van de bank is eindeloos en je creëert speelsheid door verschillende kleuren en stoffen te gebruiken.