Zonnepanelen reinigen voor het beste resultaat

Als u voor uw bedrijf zonnepanelen heeft aangeschaft dan heeft u geïnvesteerd in een duurzame toekomst en een jaarlijks rendement. U wilt dan ook het beste uit uw aanschaf halen. Daarom is het verstandig om de zonnepanelen op uw bedrijfspand, kantoor of winkel periodiek te laten reinigen. Op deze manier voorkomt u dat de vervuiling op de panelen te sterk wordt. Dit kan er namelijk voor zorgen het rendement afneemt of panelen beschadigd raken. Clean Glas & Gevel heeft een team van professionals klaar staan die voor u grondig en veilig uw zonnepanelen kunnen reinigen.

Zonnepanelen reinigen

Het belang van het onderhouden van zonnepanelen

Tegenwoordig zijn bij alle zonnepanelen voorzien van een vuilafstotende coating. Hierdoor hecht het vuil zich minder goed aan de panelen en spoelt het er bij regen weer gedeeltelijk af. Maar ondanks de vele regen die wij tijdens sommige periode van het jaar hebben, maakt de regen de zonnepanelen niet 100% schoon. Vaak blijft er nog hardnekkig vuil achter. Doordat er een filter van vuil over de zonnepanelen zit, absorberen ze minder goed het zonlicht waardoor ze uiteindelijk minder stroom opwekken. Ook voor de levensduur van de zonnepanelen is het goed om ze periodiek schoon te laten maken zodat ze zo lang mogelijk meegaan.

Dit geldt voor bijna alle zonnepanelen maar met name voor panelen die onder een kleine hellingshoek gemonteerd zijn. Doordat deze vlakker geplaatst zijn, heeft de regen minder kans om het vuil er compleet af te spoelen en verzamelt het vuil zich aan de onderste rand van het paneel. Op die manier leveren de hele onderste rij zonnecellen minder rendement op.

Door de zonnepanelen periodiek te reinigen blijven ze in goede staat en ook het hoogste rendement opleveren.

Hoe worden zonnepanelen gereinigd?

Hoevaak uw zonnepanelen gereinigd moeten worden is grotendeels afhankelijk van de locatie van uw zonnepanelen. Zit uw bedrijf bij een drukke weg? Of staan er veel bomen in de buurt? Wat is de hellingshoek? Afhankelijk van deze factoren is het aan te raden om zonnepanelen 1x per 2 of 3 jaar te laten reinigen.

Clean Glas & Gevel helpt u hier graag bij! Ons team specialisten heeft jarenlange ervaring met het reinigen van zonnepanelen, gevelreiniging en glabewassing van bedrijfspanden, kantoren en winkels. Voor het reinigen van zonnepanelen gebruiken wij professionele telescoopborstels met osmosewater. Osmosewater is hiervoor geschikter omdat het in tegenstelling tot gewoon leidingwater vrij is van zouten, kalk, lood, ijzer, natrium, magnesium en kalium. Hierdoor zorgt het voor een streeploos resultaat en laat het geen resten achter op de panelen.

Tijdens het reinigen worden de panelen natuurlijk ook door onze specialisten gecontroleerd op eventuele problemen van de constructie of aansluitingen, zodat u ook verzekerd bent van een optimale en veilige werking.

Zonnepanelen reinigen - de prijs

De prijs van het reinigen van de zonnepanelen verschilt per project. Het hangt af van de omvang – het aantal m2 – van de zonnepanelen. Maat ook de vervuiling en de toegankelijkheid van de zonnepanelen. Kunnen wij vanaf het dak bij de zonnepanelen of is het nodig dat wij een hoogwerker gebruiken om bij de zonnepanelen te komen? Omdat de kosten dus afhankelijk zijn  van verschillende factoren kunnen wij u geen standaard m2 prijs geven. Daarom adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Óf direct een offerte aan te vragen zodat wij u een persoonlijk prijsvoorstel kunnen maken. Hierdoor komt u niet voor verrassingen achteraf te staan.

Kom vandaag nog in contact

Vraag nu nog een offerte aan door ons te bellen of te mailen.

Clean Glas & Gevel specialisten

Volg ons op Social Media: