Stoomcleanen van uw gevel

Stoomcleanen oftewel stoomreiniging is een van de meest voorkomende technieken van gevelreiniging. Het is een van de meest milde technieken en daarom geschikt voor het verwijderen van lichte aanslag. Door middel van een hogedrukspuit wordt de aanslag met met warme stoom losgeweekt van de gevel van uw bedrijfspand. Het is een milieuvriendelijke en voordelige manier om uw gevel te laten reinigen.

Hoe werkt stoomreiniging?

Stoomcleanen is een van de meest gangbare en eenvoudige manieren om lichte vervuiling van uw gevel te verwijderen. Water wordt tot een hoge temperatuur verwarmd en daarna middels een hogedrukspuit tegen de muur gespoten. Door het speciale mondstuk en de nauwkeurigheid van onze medewerkers zorgen wij ervoor dat uw muur en voegwerk niet beschadigd en dat elke centimeter behandeld wordt. Lichte vervuilingen laten door de combinatie van hete stoom en druk los en de gevel wordt nagespoeld om al het vuil te verwijderen. Bovendien wordt door het warme water de aanwezige bacteriën op de muur gedood, hierdoor duurt het langer totdat de algen weer terugkomen.

Stoomcleanen stoomreinigen

De voordelen

Doordat er alleen water gebruikt wordt, is stoomcleanen ten opzichte van andere technieken de milieuvriendelijkste manier van het reinigen van een gevel.
  • Omdat het een eenvoudige techniek is waarbij weinig materialen nodig zijn, is het ook de goedkoopste gevelreinigingstechniek.
  • Stoomreiniging is de minst belastende vorm van gevelreiniging. Daarom kan deze techniek ook op regelmatige basis worden ingezet, bijvoorbeeld elk jaar.

De nadelen

Naast de voordelen kent stoomreinigen echter ook een aantal nadelen. Geen enkel gevelreiniging techniek is helaas perfect.
  • Stoomcleanen is alleen geschikt voor lichte vervuiling. Als de vervuiling op (delen van) de muur te sterk is, dan wordt chemische reiniging of zandstralen geadviseerd.
  • Net zoals andere technieken is ook stoomreiniging niet geschikt voor alle type gevels. Laat u daarom eerst goed adviseren. Zo kunnen er barsten of zoutuitbloei ontstaan.

Voor welke gevels is stoomcleanen geschikt?

Niet elk type gevel is geschikt voor stoomcleanen. Allereerst is het belangrijk dat de buitenmuur niet te sterk vervuild is, stoomreiniging werkt namelijk alleen voor lichte vervuilingen. Bovendien moet de buitenmuur in een goede conditie zijn. Daarom is stoomreinigen vaak eerder geschikt voor regelmatig onderhouden of nieuwe gevels in plaats van gevels die zwaar vervuild zijn, uit oude materialen bestaan of beschadigd zijn. Doordat de stoom onder hoge temperaturen op de gevel komt, ontstaan er grote temperatuurverschillen en kunnen er barsten in de gevel of in het voegwerk ontstaan. Naast de temperatuurverschillen moet men ook rekening houden met het feit dat de stoom de zouten die in de buitenmuur zitten kan oplossen. Dit kan leiden tot zoutuitbloei wat het aanzicht van de gevel ontsiert.

Stoomreinigen en prijs

Doordat stoomcleanen een eenvoudige techniek is waarbij weinig materialen gebruikt worden is het ook een relatief goedkope techniek. Om een goede inschatting te krijgen van de mogelijkheden voor de gevel van uw bedrijfspand en de kosten, kunt u geheel vrijblijvend een offerte voor gevelreiniging bij ons opvragen.
De prijs voor stoomcleanen hangt af van:
  • Het type vervuiling op uw gevel. Alleen lichte vervuiling is geschikt om te behandelen met een stoomreiniger, anders zullen wij een andere techniek moeten toepassen.
  • Het soort gevel. Van welk materiaal is uw gevel gemaakt? En in welke staat is de gevel? Alleen gevels in goede conditie zijn geschikt voor stoomreiniging.
  • De bereikbaarheid van uw gevel. Clean Glas & Gevel kan werken tot op elke hoogte. We hebben hiervoor wel hoogwerkers nodig. Ook dit zal van invloed zijn op de prijs.
  • Impregneren. Wilt u dat wij de gevel voor u impregneren? Dat brengt extra kosten met zich mee, maar op de lange termijn zal het u kosten besparen omdat uw gevel langer schoon blijft en minder kwetsbaar is.

Uw partner - Clean Glas & Gevel

Clean Glas en Gevel is uw partner voor het reinigen van de gevel van uw bedrijfspand, kantoor of winkelruimte. Wij zijn gevestigd in Genemuiden en met name actief in de regio Zwolle, Lelystad, Enschede en Putten. Maar ook voor werkzaamheden in andere delen van Nederland kunt u ons inschakelen. In ons portfolio vindt u een aantal voorbeelden van onze gevelreiniging werkzaamheden. Ook voor glasbewassing en bouwschoonmaak kunt u een beroep op ons doen.

Clean Glas & Gevel -gevelreiniging

Volg ons op Social Media: