Graffiti laten verwijderen bij bedrijfspanden

Graffiti is al eeuwenoud; in Frankrijk werden sommige grottekeningen al betiteld als graffiti. Soms zie je graffiti wat echte kunstwerken zijn, al dan niet in opdracht gemaakt van de eigenaar van het pand, de muur. Maar helaas is graffiti steeds vaker een onderdeel van vandalisme. Scholen, openbare gebouwen en ook steeds vaker bedrijfspanden worden volgespoten met graffiti. Van enkele letters of een tag tot complete zinnen en tekeningen.
Als uw pand getroffen is door graffiti vandalisme, dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk laten verwijderen. Het ontsiert uw pand en dat is uw visitekaartje voor uw klanten, partners en leveranciers. Om dit zo goed mogelijk te doen, is het belangrijk om uw bedrijfspand professioneel te laten reinigen.
Graffiti laten verwijderen

Methode voor reiniging

Bij Clean Glas & Gevel uit Genemuiden bent u aan het juiste adres als uw kantoor, bedrijfspand of winkel besmeurd is met graffiti. Wij hebben verschillende methoden voor het schoonmaken van uw gevel. Dit is grotendeels afhankelijk van de ondergrond. De belangrijkste methoden zijn:

Stoomcleanen

Onze voorkeur gaat uit naar het reinigen van de gevel door middel van stoomcleanen. Dit is een methode die het minste risico met zich meebrengt voor het beschadigen van de ondergrond. Bovendien is dit ook de manier om het milieu zo min mogelijk te belasten. En ook niet geheel onbelangrijk; het is de goedkoopste manier. Wij zullen daarom in eerste instantie altijd kijken of we de muur door middel van stoomcleanen kunnen reinigen.

Meer over stoomcleanen

Chemische reiniging

Een andere optie om de graffiti van de muur af te krijgen is door het gebruik van een chemisch schoonmaakmiddel, speciaal voor het verwijderen van graffiti. Door het middel op de bekladde muur aan te brengen en vervolgens in te laten trekken, zorgt het middel ervoor dat de bestanddelen van de graffiti worden afgebroken. Als vervolgens de muur met warm water wordt gereinigd, wordt ook de graffiti weggespoeld. Helaas belast deze methode het milieu meer dan stoomcleanen, echter onze producten voldoen aan zware milieu voorschriften.

Zandstralen

De derde methode die wij kunnen gebruiken is zandstralen. Dit passen we toe als we denken dat stoomcleanen en chemisch reinigen niet voldoende resultaat zal opleveren. Door de muur te zandstralen, schuur je als het ware de graffiti tekeningen van de muur af. Succes gegarandeerd. Dit is echter wel de meest prijzige methode en er is een kans op kleine beschadigen van de muur. Bovendien belast deze methode het milieu het meest.

Meer over zandstralen

De kosten

De kosten voor het verwijderen van de graffiti hangt in eerste instantie samen met de grootte van het te reinigen oppervlakte. Daarnaast zijn er andere factoren die een rol spelen zoals de ondergrond. Afhankelijk van de ondergrond wordt er gekozen voor de juiste bijpassende methode om de muur schoon te maken. Daarnaast heeft u ook de optie om uw gevel waterdicht te maken, te impregneren, waardoor u de levensduur verlengt. Wil u weten wat het u gaat kosten om de graffiti van uw gevel te verwijderen? Vraag dan vrijblijvend bij ons een offerte aan en wij garanderen u dat wij snel en met een scherpe prijs bij u terugkomen! Of lees het op onze pagina over de kosten van gevelreiniging.

Graffiti zelf weghalen

Natuurlijk kun je ook proberen om de muur eerst zelf schoon te maken. Dit kan bijvoorbeeld met terpentine. Echter vaak zul je merken dat dit niet goed genoeg reinigt. Bovendien kunnen wij met onze hoogwerkers tot op grote hoogte werken en gaan wij bij u weg totdat wij beiden tevreden zijn met het resultaat! Daarom is het vaak beter om een professional in te huren voor gevelreiniging in Zwolle. Tevens kunnen wij u ook helpen met het verwijderen van graffiti van uw ramen, hiervoor bieden wij glasbewassing aan.

Kom vandaag nog in contact

Bekijk onze diensten voor uw bedrijfspand en neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte!

Clean Glas & Gevel -gevelreiniging

Volg ons op Social Media: