Een schone gevel - uw visitekaartje!

De buitenkant van uw bedrijfspand, kantoor of winkel is uw visitekaartje. Als de (potentiële) klant, partner of sollicitant bij u langskomt, dan wilt u meteen een goede indruk maken. Want een eerste indruk maak je maar één keer! Dus zorg ervoor dat uw pand er goed uitziet; met een schone en frisse gevel!

 

Clean Glas & Gevel helpt u graag met de gevelreiniging van uw pand!

Gevelreiniging Genemuiden stoomreiniging

Wat is gevelreiniging?

Als u ervoor kiest om uw gevel te laten reinigen, dan betekent dat wij voor u aan de slag gaan om al het aanwezig vuil op uw gevel te verwijderen. Dit klinkt echter simpeler dan dat het is! Voordat wij aan de slag gaan, moeten wij eerst een analyse maken van de mogelijkheden om uw gevel op de juiste manier schoon te maken zodat u het gewenste resultaat krijgt!

Hierbij zijn een drietal aspecten van belang:

Soort vervuiling

Er zijn vele verschillende soorten van vervuiling. Bovendien is er een grote kans dat uw bedrijfspand met meer dan één soort vervuiling te maken heeft. Vervuiling kan ontstaan door de omgeving, denk aan roet, algen en schimmels. Maar er kan ook sprake zijn van een directe vervuiling zoals graffiti. En tijdens het opleveren van een nieuwbouwproject kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een cement sluier.

Om een goede inschatting te kunnen maken van de mogelijkheden van gevelreiniging, moeten we het eerst bekijken van welke type(n) vervuiling er sprake is.

Ondergrond

Gevels van bedrijfspanden kunnen van vele verschillende materialen gemaakt worden. De meest voorkomende materialen zijn bakstenen, metalen platen en kunststof platen. Natuurlijk vraagt elke soort ondergrond om een eigen reinigingsmethode. Zo is de baksteen een poreus materiaal en bestaat er ook veel verschil in metalen platen.

 

Ook speelt de leeftijd van het gebouw en de conditie een rol. Staat er bijvoorbeeld altijd de zon of juist veel regen? Daarom is het van belang dat voordat wij een offerte afgeven, wij het materiaal en de conditie van de ondergrond analyseren.

Niveau van schoon

Net zoals er vele soorten vervuiling zijn, zijn er dus ook vele verschillende ondergronden. Deze combinatie leidt ertoe dat elke gevelreiniging anders is. Een derde factor die bij gevelreiniging van belang is, is de mate van reiniging. Wat is er mogelijk? Kan al het vuil worden weggehaald zonder de ondergrond te beschadigen? En hoe ver wilt u dat we gaan?

 

Voorafgaand aan de offerte en aan de opdracht, zullen wij een inschatting maken van het te behalen resultaat. Aan de hand hiervan kunnen wij met u overleggen over de mate van reiniging van het gebouw.

Soorten reiniging

Er zijn verschillende soorten van gevelreiniging. Afhankelijk van het soort en mate van vervuiling en de ondergrond van uw bedrijfspand, zullen wij bepalen welke reiniging het beste bij uw pand past.

Stoomcleanen

Stoomcleanen is de meest simpele en meest gebruikte techniek voor gevelreiniging. Het is geschikte voor lichte vormen van vervuiling. Vaak is dit natuurlijk vervuiling zoals mos en algen. Maar ook verf(resten) kunnen op deze manier verwijderd worden.

Voor stoomcleanen wordt leidingwater verhit en vervolgens onder hoge druk tegen de gevel aan gespoten. Door de combinatie van warmte en druk, komt de vervuiling los. Een snelle en effectieve manier om lichte vervuiling te lijf te gaan!

Chemisch reinigen

Als stoomcleanen niet effectief is, dan passen wij chemische reiniging toe. Het principe is hetzelfde als stoomcleanen. Alleen voegen we een chemisch reinigingsmiddel toe aan het leidingwater, hierdoor is de reiniging effectiever. Op deze manier kan ook zwaardere vormen van vervuiling worden aangepakt. Zo kunnen verfresten en lichte roetaanslag verwijderd worden.

Chemisch reinigen is dus effectiever, maar helaas heeft het ook een grotere impact op het milieu.

Zandstralen

Zandstralen is de meest agressieve vorm van gevelreiniging. Als stoomcleanen en chemisch reinigen niet voldoende is, dan wordt zandstralen ingezet. Het helpt dan ook om de meest sterke vormen van vervuiling te verwijderen. Bijvoorbeeld roetaanslag of graffiti.

Fijn zand wordt in combinatie met water of lucht onder druk tegen de gevel aan gespoten. Op deze manier wordt er als het ware een fijne laag van de stenen af geschuurd en blijft er een stralende gevel over!

Wat zijn de kosten van gevelreiniging?

Omdat er vele verschillende factoren een rol spelen bij gevelreiniging, is het niet mogelijk om een kant-en-klare prijs per m2 voor gevelreiniging te geven. De prijs is namelijk onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

  • Het soort vervuiling en de mate van vervuiling
  • De ondergrond van de gevel
  • De mogelijke en gewenste reinigingsdiepte
  • De gebruikte techniek
  • De oppervlakte van het pand
  • De toegankelijkheid van het pand
  • Of wij de gevel ook meteen voor u impregneren
Gevelreiniging kosten - prijs per m2

Lees meer over de kosten van gevelreiniging of vraag een offerte bij ons aan. Dan zullen we deze factoren met u bespreken om u een zo passend mogelijk prijsvoorstel te geven.

Kies ook voor glasbewassing als het écht moet blinken!

Na de gevelreiniging kan de gevel van uw pand er weer een aantal jaar tegenaan! Maar als u wilt dat uw pand er de gehele tijd fris en verzorgd blijft uitzien, kies dan ook voor glasbewassing! Wij hebben een vakkundig team van glazenwassers die voor u klaar staan en uw ramen weer streeploos schoon kunnen maken. Grote raampartijen en ook het werken op grote hoogte is geen enkel probleem voor ons! Wij kunnen eenmalig bij u langskomen of periodiek! Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Gevelreiniging in midden Nederland

Clean Glas & Gevel is gevestigd in Genemuiden in de gemeente Zwartewaterland in de Nederlandse provincie Overijssel. Wij zijn echter breed inzetbaar door heel Nederland. Onze focus ligt op de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland. Met als belangrijkste steden; Zwolle, Meppel, Emmen, Harderwijk, Putten, Enschede en Lelystad.

Kom vandaag nog in contact

Vraag nu nog een offerte aan door ons te bellen of te mailen. Naast gevelreiniging staan wij ook voor u klaar voor glasbewassing, zonnepanelen reinigen en bouwschoonmaak.

C L E A N

Volg Clean Glas en Gevel op Social Media: