Wat zijn de kosten van gevelreiniging?

Als u wilt dat uw bedrijfspand blijft stralen, dan is het af en toe nodig om te kiezen voor gevelreiniging. Maar wat zijn de kosten als u uw gevel laat reinigen door professionals?

Omdat er vele verschillende factoren een rol spelen bij gevelreiniging, is het niet mogelijk om een kant-en-klare prijs per m2 voor gevelreiniging te geven. De prijs is namelijk afhankelijk van  onder andere de volgende factoren:

Kosten gevelreiniging
 • Het soort vervuiling. Er zijn verschillende soorten van vervuiling mogelijk. Bovendien speelt ook de mate van vervuiling een rol bij het maken van een offerte.
 • Het type ondergrond van uw gevel. Welke verschillende materialen zijn er gebruikt? Zijn deze poreus of harder?
 • De mogelijke en gewenste reinigingsdiepte. In hoeverre kunnen wij de vervuiling van uw gevel verwijderen en hoe ver wilt u dat wij hierin gaan?
 • De te gebruiken techniek. Afhankelijk van het soort vervuiling en de ondergrond maken wij een keuze uit stoomcleanen, chemisch reinigen en zandstralen.
 • De oppervlakte van het pand. Natuurlijk is een groter pand duurder, maar bij grote oppervlaktes kan de prijs per m2 ook weer dalen.
 • De toegankelijkheid van het pand. Wij kunnen werken tot op grote hoogte,. Hiervoor zetten wij indien nodig hoogwerkers in, wat natuurlijk extra kosten met zich meebrengt.
 • Wel of niet impregneren. Door uw gevel direct te laten impregneren na het reinigen zorgt u voor een duurzamer resultaat en bespaart u op onderhoudskosten in de toekomst.

Benieuwd wat de kosten zijn voor uw pand?

Waaruit bestaan de kosten van gevelreiniging?

Als u ervoor kiest om de buitenmuren van uw bedrijfspand, kantoor of winkel te laten reinigen dan maken wij voor u een offerte op maat. Zoals hierboven al is uitgelegd, zijn er verschillende factoren die een invloed hebben op de prijs voor deze klus. De prijsopbouw bestaat uit een aantal verschillende onderdelen.

 • Kosten voor arbeid
 • Kosten voor de reinigingsproducten
 • Eventuele kosten voor hoogwerkers
 • Eventuele kosten voor een vergunning

De prijsopgave bestaat voor het grootste gedeelte uit de arbeidskosten. Het is een arbeidsintensief proces wat efficient kan worden uitgevoerd door de jarenlange ervaring van onze werknemers. De kosten voor de reinigingsproducten is afhankelijk voor de gekozen techniek. Als laatste kunnen er ook nog extra kosten bijkomen als wij met hoogwerkers aan de slag moeten gaan of als er vanuit de gemeente vergunningen nodig zijn om bij uw pand te komen.

Prijs gevelreiniging

Verschillende soorten reiniging en hun kosten

Er zijn verschillende soorten van gevelreiniging. Afhankelijk van het soort en mate van vervuiling en de ondergrond van uw bedrijfspand, zullen wij bepalen welke reiniging het beste bij uw pand past.

Stoomcleanen

Stoomcleanen is de meest simpele en meest gebruikte techniek voor gevelreiniging. Het is geschikte voor lichte vormen van vervuiling.Voor stoomcleanen wordt leidingwater verhit en vervolgens onder hoge druk tegen de gevel aan gespoten.

Stoomcleanen is de goedkoopste vorm van gevelreiniging. Er zijn geen extra reinigingsproducten nodig zoals bij chemische reiniging.

De prijzen voor stoomcleanen beginnen bij € 5,00 per m2.

Chemisch reinigen

Wanneer stoomcleanen niet effectief genoeg is, dan kiezen wij voor chemische reiniging. Het uitgangspunt is hetzelfde als bij stoomcleanen. Alleen wordt er een chemisch reinigingsmiddel toegevoegd waardoor ook zwaardere vormen van vervuiling kan worden aangepakt. Hierdoor kunnen ook verfresten en lichte roetaanslag verwijderd worden.

Chemisch reinigen begint bij € 10,00 per m2.

Zandstralen

Zandstralen is de meest grondige vorm van gevelreiniging.  Het helpt dan ook om de meest sterke vormen van vervuiling te verwijderen. Bijvoorbeeld roetaanslag of graffiti. Fijn zand wordt onder druk tegen de gevel aan gespoten. Op deze manier wordt er als het ware een fijne laag van de stenen van de buitenmuur af geschuurd en blijft er een stralende gevel over!

Door deze grondige aanpak is zandstralen ook de duurste vorm van gevelreiniging. Prijzen beginnen bij € 15,00 per m2.

Vraag vandaag nog een prijsopgave aan!

Vraag nu nog een offerte aan door ons te bellen of te mailen.Onze focus ligt op de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland. Met als belangrijkste steden; Zwolle, Meppel, Emmen, Harderwijk, Putten, Enschede en Lelystad.

C L E A N

Volg Clean Glas en Gevel op Social Media: