Bij de grotere investeringen vinden we dan de isolatie van de gevel terug. Hier kan je kiezen voor het isoleren van de binnen- of de buitenzijde van de gevel. Het voordeligste is natuurlijk om alles zelf te doen. Neem je bijvoorbeeld de binnenzijde zelf onder handen dan zijn de kosten in drie jaar terugverdiend. Ook spouwisolatie kan je in dezelfde tijd terugverdienen, zelfs wanneer je het werk uitbesteed. Een isolatie van de buitenzijde door een professional kost je 10 jaar om de investering eruit te halen.

Het dak isoleren

Ook dakisolatie kan je al snel de nodige besparingen opleveren. Net zoals bij de rest van je huis geldt ook hier dat je het snelste verdient wanneer je de isolatie zelf plaatst. Bij een schuin dak kan je op die manier de kosten al na 2 jaar terugwinnen. Kies je ervoor de zoldervloer te isoleren in plaats van het dak, dan zal je investering na 4 jaar terugverdient zijn.

Kiezen voor vloerisolatie

Een laatste isolatie die zich relatief snel terugverdiend is vloerisolatie. Het nadeel hiervan is dat het natuurlijk moeilijk uit te voeren is wanneer je de woning al behuisd. Vloerisolatie die je zelf plaatst, heb je in 4 jaar terugverdiend. Bij gebruik van een professional zal het 10 jaar duren.