Het impregneren van uw gevel

Het impregneren van de gevel van uw bedrijfspand of kantoor is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Een gevel impregneren betekent dat deze behandeld wordt, zodat deze geen water meer doorlaat. Op deze manier beschermd u uw pand voor verschillende weersomstandigheden en andere invloeden. U vergroot hiermee de levensduur van uw gevel!

Op deze pagina geven wij u graag meer uitleg over:

Gevel impregneren

Hoe werkt impregneren?

De buitenmuur van uw bedrijfspand wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Dit kan leiden tot vervuiling van uw gevel en op den duur betekent dit niet alleen dat uw gevel er minder aantrekkelijk uitziet, het kan ook een negatief effect hebben op de staat van de gevel. Daarom is het verstandig om uw gevel te laten impregneren. Door het gebruik van een impregnatie middel, worden de poriën van uw buitenmuur gesealed, afgesloten. Op die manier kan er er geen vocht meer in de muur trekken. Dit heeft een groot aantal voordelen. Vooral bij nieuwe gevels als bij gevels die onlangs zijn gereinigd is het verstandig om te kiezen voor impregneren. Zo blijft u langer plezier hebben van uw nieuwe of recentelijk gereinigde gevel!

Wij bieden impregnatie van uw gevel aan bij alle drie de gevelreinigingstechnieken die wij aanbieden:

Wat zijn de voordelen?

Als u ervoor kiest om uw gevel te laten impregneren, dan brengt dit een aantal belangrijke voordelen met zich mee.

  • Het impregneren werkt ook goed tegen het vormen van schimmel en andere typen aanslag. Zure regen is een goed voorbeeld van aanslag dat na impregnatie makkelijker te verwijderen is.
  • Ook kan er geen water meer de muur indringen waardoor bij vorst de muur niet gaat bevriezen
  • De middelen die wij gebruiken, zorgen er bovendien voor dat de buitenmuren brandvertragend worden. Hierdoor wordt uw bedrijfspand veiliger.
  • Het verwijderen van graffiti gaat ook makkelijker bij een geïmpregneerde gevel dan bij een gevel die niet beschermd is.
  • Een ander voordeel is dat hierna uw gevel beter geïsoleerd is. Dit betekent dat er meer warmte vast wordt gehouden in uw bedrijfspand en dat u minder energie verbruikt.

Wat zijn de kosten als u uw gevel laat impregneren?

De kosten van het impregneren van uw gevel vallen mee. De prijzen per m2 zijn afhankelijk van een aantal factoren maar beginnen rond de € 7,50 per m2. Wilt u weten wat de kosten zijn voor uw kantoor of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op en wij verzorgen voor u een op maat gemaakte offerte.

Een bijkomend voordeel is dat u de kosten die u maakt voor een groot gedeelte kunt terugverdienen.

  • De gevel heeft een aanzienlijk langere levensduur
  • Het duurt langer voordat het nodig is om uw gevel weer te laten reinigen
  • Ook zullen de kosten van de reiniging lager zijn omdat het vuil makkelijker te verwijderen is
  • De hogere isolatie van uw pand bespaart op energiekosten
Kosten impregneren gevel

Clean Glas & Gevel

Clean Glas & Gevel is de specialist voor de onderhoud van uw bedrijfspand. Of het nu gaat om de reiniging van uw gevel, het wassen van uw raampartijen, het schoonmaken van zonnepanelen of de schoonmaak van een bouwoplevering, wij staan voor u klaar! Wij zijn actief in de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland. Maar ook voor een opdracht buiten deze regio kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte!

 

Clean Glas & Gevel specialisten

Volg ons op Social Media: