Meest aangeraden isolatie manier is het die van een warm dak. Indien je ervoor kiest om het dak later te isoleren moet je er rekening mee houden dat je de dakbedekking ook moet vernieuwen.

Wanneer je dakbedekking in goede staat is kun je je dak alsnog isoleren zonder je dak eruit te laten halen. Je doet dan het isolatiemateriaal bovenop je dakbedekking, een dakdekker helpt je daarbij. Zorg ervoor dat je isolatielaag niet boven je dakrand gaat uitsteken. Een belangrijk aandachtspunt is wel dat je dak de isolatie aan kan qua gewicht.

Dak coating

Een dak is natuurlijk onmisbaar als het gaat om het beschermen van uw huis tegen invloeden van buitenaf. Daken zorgen dat weersinvloeden zoals regen, sneeuw of straling van de zon geen grip krijgen op de onderliggende constructie en de rest van het huis. Dit alles maakt een dak tot een essentieel onderdeel van uw huis. Maar ook op het gebied van uitstraling en vormgeving van uw huis speelt het dak een belangrijke rol. Een ander soort dakbedekking geeft al snel een hele andere uitstraling van uw huis. Zo zorgt een rieten dakbedekking voor een klassieke uitstraling terwijl koperen dakbedekking een meer chique uitstraling oplevert.

In de eerste plaats is een dak natuurlijk gemaakt om uw huis tegen de invloed van het weer en water te beschermen. Maar een dak is zoveel meer dan alleen bescherming. Het draagt bijvoorbeeld sterk bij aan de sfeer en uitstraling van uw huis. Ook biedt een dak volop mogelijkheden voor het creƫren van ruimt, licht en recreatiemogelijkheden.

Een dak is een onmisbaar onderdeel van ieder huis. Voor het grootste gedeelte bestaat het dak natuurlijk ook dakbedekking. Bij een schuin dak zijn dakpannen en riet vaak gebruikte materialen. Voor een plat dak zijn synthetische materialen zoals bitumen en PVC de meest gangbare opties. Maar deze materialen zijn niet altijd het meest gebruikt.