Chemische reiniging van gevels

Chemische reiniging is een van de meestgebruikte technieken die wij van Clean Glas & Gevel toepassen bij het reinigen van uw gevel. Kort gezegd, door een chemisch of biologisch reinigingsmiddel onder druk tegen uw gevel aan te spuiten wordt het meest hardnekkige vuil van de gevels van uw bedrijfspand verwijderd. Deze manier van gevelreiniging noemen wij dus chemische reiniging. En zorgen wij ervoor dat uw buitenmuur er weer mooi bij staan!

Hoe werkt het chemisch reinigen van uw gevel?

Bij gevelreiniging chemisch wordt om te beginnen een chemisch middel op de gevel aangebracht door middel van een spuit. Voor het beste resultaat laten wij dit middel een aantal minuten intrekken; gemiddeld tussen de 20 à 30 minuten. De duur hangt onder af van de sterkte van de vervuiling, de ondergrond en de weersomstandigheden. Tijdens het intrekken lost het chemisch middel het vuil op. Vervolgens wordt dit er met schoon water afgespoten. Het water in combinatie met het vuil en het chemische middel dat van de gevel afkomt, vangen wij op. Op deze manier beperken wij de belasting op het milieu doordat het vieze water niet in het grondwater komt. Doordat de gevel nog nat is, zult u niet direct het uiteindelijke resultaat zien. Afhankelijk van het weer in de dagen erna, met name de vochtigheid, zal het enkele dagen duren voordat u het volledige resultaat ziet. Als u gevel geheel opgedroogd is, kunnen wij ook eventueel de gevel impregneren om deze waterafstotend te maken.
Chemische reiniging gevels

Chemische reiniging reinigt grondiger dan stoomcleanen, maar is minder agressief dan zandstralen. Het is dan ook uitermate geschikt voor het verwijderen van verfresten of het verwijderen van vuil van uitlaatgassen. Het is dus belangrijk om het type aanwezige vuil in kaart te brengen en de bijbehorende manier van reinigen. Hiervoor komen maken wij graag een afspraak met u en komen wij bij u op locatie kijken.

De voordelen

Het laten reinigen van uw gevel door middel van chemische reiniging heeft natuurlijk de nodige voordelen.
De grootste voordelen van chemisch reinigen is het feit dat grote oppervlakken in korte tijd kunnen behandeld worden waardoor het een relatief goedkope manier van reinigen is. Het kan ook vervuiling en aanslag verwijderen die met een andere techniek niet verwijderd kan worden.
 • Grondige reiniging. Het gebruik van een chemisch middel zorgt ervoor dat vuil verwijderd wordt dat met andere methodes zoals stoomcleanen niet of slechts gedeeltelijk verwijderd kan worden, nu wel geheel verwijderd wordt.
 • Grote oppervlaktes. Een van de grootste voordelen van gevelreiniging met chemische middelen is dat u grote oppervlaktes in relatief korte tijd kunt laten schoonmaken.
 • Relatief goedkoop. Doordat het een snelle en effectieve methode is, waar weinig materialen voor nodig zijn, is het ook een relatief goedkope methode.
 • Opvang van gebruikt water. Doordat er water wordt gebruikt om de gevel na de behandeling schoon te spuiten kan het chemische middel worden opgevangen zodat het niet de grond rondom uw bedrijfspand belast.

De nadelen

Naast de voordelen kent chemische reiniging net zoals de andere technieken echter ook een aantal nadelen.
 • Kans op beschadigen. Doordat we met een chemisch middel werken kunnen er vlekken/verkleuringen optreden op uw gevel. Ook kan het schoonspuiten van de gevel beschadigingen opleveren. Door verantwoord te werk te gaan, proberen we deze risico’s echter zoveel mogelijk te beperken.
 • Niet voor elke ondergrond. Het chemische middel kan is niet voor elke ondergrond geschikt doordat het vlekken kan nalaten in te zachte/poreuze ondergronden.
 • De impact op het milieu. Voor het schoonmaken van de gevel wordt een chemisch middel gebruikt.  Dit wordt zo goed mogelijk opgevangen. Echter we kunnen niet garanderen dat alles wordt opgevangen.

Impregneren van gevels

Heeft u de gevel van uw bedrijfspand laten reinigen? En wilt u dat het stralende resultaat over langere tijd behouden wordt? Kies er dan voor om uw gevel te laten impregneren. Tijdens het impregneren van de gevel wordt er een extra laagje aangebracht waardoor deze waterafstotend gemaakt wordt. Bovendien nestelt vuil zich hierdoor minder snel opnieuw aan uw gevel. Lees hier alles over het impregneren van uw bedrijfspand.
Op deze manier blijft u langer genieten van uw bedrijfspand, kantoor of winkel.

Soorten chemische middelen

Er zijn een tweetal soorten chemische middelen die gebruikt kunnen worden voor de reiniging: basische reinigingsmiddelen en zure reinigingsmiddelen.

Basische reinigingsmiddelen

Basische reinigingsmiddelen hebben een hoge PH waarde. Ze zijn niet geschikt voor poreuze ondergronden, maar juist voor harde – waterafstotende – ondergronden zoals geglazuurde tegels. Ze kunnen zoutvorming op de ondergrond achterlaten, daarom brengen wij ze aan als pasta. Basische reinigingsmiddelen zijn er in verschillende varianten voor verschillende ondergronden maar ook met verschillende bijwerkingen. Laat u daarom goed adviseren!

Zure reinigingsmiddelen

Zure reinigingsmiddelen zijn de tegenhanger van de basische reinigingsmiddelen. Ze hebben een lage PH waarde, wat een positief effect heeft in het oplossen en verwijderen van vuil. Echter ze kunnen ook agressief zijn in hun werking en bij bepaalde ondergronden vlekken achterlaten. Laat u daarom ook bij het gebruik van basische reinigingsmiddelen altijd goed adviseren, bijvoorbeeld door een specialist van Clean Glas & Gevel.

Prijs chemische reiniging

De prijs van chemische reiniging hangt net zoals bij de andere gevelreinigingstechnieken van een aantal factoren af. Hierdoor kunnen wij u geen m2 prijs geven. Wij raden u daarom aan om vrijblijvend een gevelreiniging offerte op te vragen bij ons. Op die manier kunnen wij u helpen met een goede prijsindicatie.
Waar hangt de prijs vanaf:
 • Het type vervuiling op uw gevel. Hoe zwaarder uw gevel vervuild is, hoe uitgebreider de schoonmaak werkzaamheden moeten plaatsvinden.
 • Het soort gevel. Uit welke ondergrond bestaat uw gevel? Welke chemisch middel kunnen wij hiervoor het beste gebruiken? En in welke staat is de gevel?
 • De bereikbaarheid van uw gevel. Naast het aantal m2 speelt ook de hoogte en de bereikbaarheid van de gevel een rol in het bepalen van de prijs. Clean Glas & Gevel kan werken tot op elke hoogte door het gebruik van hoogwerkers.
 • Impregneren. Wilt u dat wij de gevel voor u impregneren? Dat brengt extra kosten met zich mee, maar op de lange termijn zal het u kosten besparen omdat uw gevel langer schoon blijft en minder kwetsbaar is.

Lees meer over de prijs van gevelreiniging.

Clean Glas & Gevel - uw gevelreiginingsspecialist!

Clean Glas & Gevel uit Genemuiden is uw specialist voor het reinigen van de gevels van uw bedrijfspand, kantoor of winkelruimte. Met onze diensten zijn wij actief in Midden-Nederland, met name in de regio Zwolle, Lelystad, Enschede en Putten. In ons portfolio vindt u een aantal voorbeelden van onze gevelreiniging projecten. Ook voor een opleveringsschoonmaak of glasbewassing staan wij voor u klaar!

Clean Glas & Gevel specialisten

Volg ons op Social Media: