Aankoopmakelaar Amsterdam regelen want expertise levert een betere koop op

Twee dingen kunnen je weerhouden om een aankoopmakelaar in de arm te nemen als je je Amsterdamse woning wilt verkopen. De eerste is de huizenmarkt die nog steeds behoorlijk goed uitvalt voor de verkopende partij. Ofwel, in Amsterdam blijven de huizenprijzen onverminderd hoog. En het tweede voorbehoud is de enorme vraag. Zodra mensen al kennis krijgen van een huis dat wellicht te koop gaat komen, beginnen ze al te bieden. Een woning in Amsterdam blijft maar enkele dagen zonder nieuwe eigenaar en flink overbieden is eerder regel dan uitzondering. Een aankoopmakelaar Amsterdam is zo gezien extra hard nodig want je krijgt de topprijs voor de woning kan al snel inzicht zijn.

Een aankoopmakelaar Amsterdam kent de woningmarkt beter

Maar laten we eens kijken of bovenstaande wel helemaal klopt. Wat kan een aankoopmakelaar nog meer bijdragen aan het financiële sprookje dat net werd geschetst. Je weet dat hij ervaren is in koop en verkoop, huur en verhuur van de regio waarin hij werkt. Een aankoopmakelaar is wel meestal bezig met de aankoop van een woning en niet zozeer de verkoop. Maar wat voor jou zou moeten tellen: de aankoopmakelaar heeft twee kwaliteiten waar jij hoogstwaarschijnlijk niet over beschikt. Hij heeft veel kennis van en ervaring met de plaatselijke woningmarkt. 

Wees kritisch met de kosten voor een aankoopmakelaar Amsterdam

Houd wel voor ogen dat je de kosten voor een aankoopmakelaar heel transparant houdt. Een woordje als ‘meerwerk’ of ‘meerkosten’ klinkt al snel verdacht. Je bent het beste af bij een aankoopmakelaar die gewoon sec één prijs heeft voor al z’n diensten, dus inclusief marketingtechnieken, fotografie, plaatsing op sites, enzovoort. En die ook glashelder kan aangeven wat je voor dat ene tarief allemaal kunt verwachten. De gemiddelde courtage van een aankoopmakelaar is 1,38% van de verkoopprijs. Koop je de woning voor 500.000 euro, dan vangt zo’n makelaar dus bijna 7.000 euro. Regel je een all-in-tarief voor 3.500 euro, dan kost een aankoopmakelaar je dus slechts de helft. 

Houd het zakelijk

Vaak regelt de aankoopmakelaar Amsterdam de bezichtigingen zelf in de hoofdstad. Dat is ook beter want zou jij zelf de potentiële verkopers willen najagen om een bezichtiging tot stand te brengen?, dan hebben ze snel het gevoel dat ze de woning aan iemand anders willen verkopen. Een aankoopmakelaar handelt veel neutraler en heeft ook sneller door hoe gretig een mogelijke koper is en wat er qua prijs nog extra uit te halen valt. Hij kan ook voor jou goede van slechte biedingen onderscheiden. Niet qua bedrag, maar qua voorwaarden en of de bieder z’n financiële zaken wel goed voor elkaar heeft. Tijd verliezen door aankopen die op het laatste moment worden afgeblazen, is niet leuk.

Wik en weeg voor de juiste aankoopmakelaar Amsterdam 

Kies wel een goede aankoopmakelaar. En dat betekent dat je niet de reviews op zijn website meteen maar moet vertrouwen. Er zijn objectievere factoren die meespelen bij een goede keuze. Waar je op moet letten?

  • Onafhankelijke beoordelingen
  • De portefeuille van de aankoopmakelaar (de recent verkochte woningen)
  • Is de aankoopsnelheid van de aankoopmakelaar beter dan het gemiddelde?
  • De kosten voor de diensten van de aankoopmakelaar Amsterdam
  • De door hem/haar ingeschatte prijs van de beoogde woning

 

Mis je nog wat informatie? Vraag het dan aan de specialisten van Makelaarinamsterdam.nl